Keresés a tartalomban:
Élelmiszer

Lóhús-botrány Németországban

2013. február 15., N24 - Világgazdaság Online
Címkék: lóhús lasagne bolognese marhahús Európai Bizottság szupermarket
Németországot is elérte a lóhúsbotrány - jelenti az N24 német hírtévé.Az egyik lasagne-terméknél végzett szúrópróba során lóhúsrészecskéket találtak - közölte a Real szupermarket. Az Európai Bizottság szeretné elérni, hogy valamennyi EU tagállam DNS-próbának vesse alá marhahústermékeket annak megállapítására, tartalmaznak-e lóhúst.
A Real visszavonta saját márkaneve alatt forgalmazott lasagne bolognese mélyhűtött termékét. A német szövetségi fogyasztóvédelmi minisztérium előzőleg arról adott hírt, hogy előfordulhat, hogy Németországba is szállítottak hamis jelölésű élelmiszert.
 
A Real a konkurens Edekához és a Kaiser'shez hasonlóan óvatosságból már levette a polcokról a mélyhűtött termékeket.
 
Az Európai Bizottság -Tono Borg egészségügyi biztos szerint - minden EU-tagállamot felszólít arra, hogy vizsgálják meg, tartalmaznak-e a marhahústermékek lóhúst. Az első DNS-tesztekre márciusban kerül sor, melynek eredményei április közepén állnak rendelkezésre - közölte Tonio Borg Brüsszelben nyolc érintett tagállam illetékes minisztereivel történt találkozása után.
 
A tervhez tartozik az is, hogy az Europol koordinálja majd az egyes államokban végzendő nyomozásokat a botránnyal kapcsolatban. Borg azt is követelte, hogy az Európai Bizottság írjon elő az eddiginél pontosabb címkézést a marhahústermékekre vonatkozóan. A jövőben a hús eredetét minden esetben fel kell majd tüntetni a címkéken.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez