Keresés a tartalomban:
Életmód

Erzsébet-program szociális üdülésre

2012. február 28., MTI
Címkék: Erzsébet utalvány szociális üdültetés támogatás
Szerdán még postára lehet adni az Erzsébet-program keretében indított szociális üdülési program pályázatait. A fogyatékkal élők, a nagycsaládosok, a nyugdíjasok, valamint a szociális- és gyermekjóléti intézményekben dolgozók 40 ezer forintos névre szóló üdülési szolgáltatást kaphatnak 10 ezer forint önrész vállalása mellett.

A négy kategóriában meghirdetett, összesen mintegy 2 milliárd forintos program keretében 73 ezren pihenhetnek majd kedvezményesen állami üdülőkben - például Siófokon, Balatonszemesen, Tihanyban, Sopronban vagy a Mátrában.
Az Erzsébet-program lényege, hogy - a kormány döntése értelmében - az Erzsébet-utalványok forgalmazásából befolyó összeget szociális üdültetésre fordítják. Az alapítvány a támogatásokat névre szóló üdülési szolgáltatás formájában, több választási lehetőséget kínálva, állami üdülőkben biztosítja.
A pályázat normatív, vagyis ha valaki megfelel a feltételeknek, megkapja a támogatást - legalábbis a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig.
A támogatás összege 40 ezer forint, ehhez az érintetteknek 10 ezer forint önrészt kell vállalniuk. A fogyatékosokat kísérők 20 ezer forintos támogatásához pedig 5 ezer forintos önrészre van szükség. A fogyatékkal élők pályázatainak elbírálásnál előnyt élveznek azok, akiknek a havi járandóságuk kevesebb mint 120 ezer forint, de az ennél magasabb összeg sem kizáró ok.
A pályázati kiírás részletei megtalálhatók a www.erzsebetprogram.hu internetes oldalon, továbbá tájékoztatást lehet kérni a 06-1-371-32-42-es telefonon.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez