Keresés a tartalomban:
Jog

Március 17-ig állíthatnak jelöltet a civil szervezetek

2012. február 27.
Címkék: Országgyűlés civil törvény Nemzeti Együttműködési alap
Megjelent a Nemzeti Együttműködési Alap (Alap) döntéshozó testületei civil tagjainak megválasztására vonatkozó felhívás. 2012. március 17-ig jelentkezhetnek a jogszabályi feltételeknek megfelelő civil szervezetek a civil jelöltállítási rendszerbe. Az elektorállításra jogosulttá váló civil szervezetek választhatják majd meg egy-egy képviselőjükön keresztül az Alap Tanácsának és kollégiumainak civil delegált tagjait.
Az elektori rendszerbe az országos (legalább hét megyére kiterjedő tartós tevékenységgel rendelkező) vagy területi hatókörű civil szervezetek jelentkezhetnek be a www.civil.kormany.hu/elektor  oldalon. A jogszabályokban foglaltaknak megfelelő civil szervezetek bejelentkezésük elfogadásáról, majd az elektori gyűlés helyéről és idejéről kapnak értesítést a bejelentkezés során megjelölt elektronikus levélcímekre. Március második felében a civil szervezeteket képviselő elektorok választják meg a Tanács és az öt kollégium 3-3 civil delegált tagját.
 
Az Alap az Országgyűlés által 2011. év végén elfogadott ún. Civil törvény (az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény) alapján 2012. január elsejével jött létre, amely a civil szervezetek támogatási rendszerének legnagyobb központi forrásaként támogatja majd a civil szervezetek működését és programjainak megvalósítását. Forrásaként az Országgyűlés 3,38 milliárd forintot határozott meg az idei évre.
 
A Nemzeti Együttműködési Alap működését szabályozó kormányrendelet a Magyar Közlöny február 16-i számában jelent meg.
 
További információk a civil szervezeteket érintő szabályozásról a civil szervezeteket segítő kormányzati honlapon (www.civil.kormany.hu) található.
 
A Felhívás teljes szövege itt olvasható!

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez