Keresés a tartalomban:
Tudta ezt?

Kórházi és gyógyszertári ügyelet az ünnepek alatt

2013. december 23., MTI/SV
Címkék: gyógyszertár ügyelet ügyeletes orvos kórház
A karácsonyi ünnepek alatt és az azt követő munkaszüneti napokon ügyeleti rend szerint fogadják a sürgős ellátásra szorulókat a háziorvosi, a fogorvosi, valamint a fekvőbeteg-ellátásban az ügyeletet ellátó helyek, gyógyszertári ügyelet az országban mindenütt folyamatosan biztosított - tájékoztatta az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) az MTI-t.
A gyógyszertárakban december 24-én a szombati napra vonatkozó nyitvatartási rend lesz érvényben, de többnyire rövidített munkarendben.
 
December 25-én és 26-án a gyógyszertárak a működési engedélyükben rögzített, munkaszüneti napra vonatkozó előírásoknak megfelelően látnak el ügyeleti, készenléti szolgálatot.
 
December 27-én, pénteken és 28-án szombaton, valamint 29-én vasárnap a szokásos rend szerint működnek azok a gyógyszertárak, amelyek hétvégi napokon egyébként is nyitva tartanak, például a bevásárlóközpontokban.
 
A nyitvatartási időn túl a gyógyszertári ügyelet az országban mindenütt folyamatosan biztosítva lesz.
 
Az ÁNTSZ közölte: a gyógyszertárak betegforgalmi bejáratánál jól látható helyen és jól olvasható módon jelezni kell a nyitvatartási rendet, elérhetőséget, valamint a legközelebbi folyamatosan nyitva tartó, vagy készenléti, ügyeleti szolgálatot teljesítő közforgalmú gyógyszertár nevét, címét, telefonszámát, valamint az ügyelet, illetve a készenlét kezdő és befejező időpontját. Emellett fel kell tűntetni a legközelebbi felnőtt és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát.
 
Az év minden napján 24 órában működő Egészségügyi Toxikológiai Szolgálat a munkaszüneti napokon is hívható, ha mérgezés gyanúja merül fel. Az Országos Kémiai Biztonsági Intézet Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálata a 06-80-201-199-es ingyenes számon érhető el, ott a várható tünetekről, elsősegélyről és az orvosi ellátás szükségességéről adnak felvilágosítást.
 
A közép-magyarországi régió sürgősségi, akut ügyeleti beosztásáról az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala sürgősségi betegellátást koordináló osztályának tájékoztatása a https://www.antsz.hu/bal_menu/ugyeletek/kozep_mo_surgessegi_ugyeletibeosztas címen érhető el.
 
Az ügyeletes gyógyszertárakról szintén az ÁNTSZ honlapján is lehet tájékozódni a https://www.antsz.hu/felso_menu/lakossagi_tajekoztatas/gyogyszerellatas_felugyelete/gyogyszertar_ugyeletek internetes címen.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez