Keresés a tartalomban:
Szolgáltatás

Nem szűnik meg a mobilos fizetés

2011. április 29.
Címkék: mobil infokommunkáció autópálya matrica mobilos fizetés mobilszolgáltató mobilvásárlás
A jövőben is lehet mobillal fizetni a parkolásért és az autópálya-matricáért. A kormányzat cáfolja, hogy korlátoznák a jól bevált és kényelmes fizetési módokat.
Az utóbbi hetekben napvilágot láttak olyan megalapozatlan hírek, hogy a kormányzat korlátozni kívánja a mobiltelefonon keresztül lebonyolítható fizetési módokat. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Infokommunikációért felelős Államtitkársága ezért a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSzÁF) állásfoglalását kérte annak érdekében, hogy a polgárok életét megkönnyítő mobilos fizetés maradjon érvényben.
 
A PSzÁF a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Infokommunikációért felelős Államtitkárságának kérését figyelembe véve áttekintette az ún. mobilvásárlási szolgáltatásokat nyújtó három hazai távközlési szolgáltató e tevékenységhez kötődő partnerszerződéseit, egyeztetett az érintett társaságokkal, a témában illetékes hatóságokkal, valamint konzultált más európai uniós tagországok felügyeleteivel és az Európai Bizottság illetékeseivel is. A vizsgálat és a megbeszélések eredményeként a PSzÁF megállapította, hogy a jelenleg ismert és nyújtott mobilvásárlási szolgáltatás pénzforgalmi szolgáltatásnak minősül, azonban a mobilszolgáltató társaságoknak a mobilvásárlási tevékenységükhöz egyelőre nem szükséges a PSzÁF engedélyét kérniük.
 
Az Európai Unió szabályozása ugyanis a korlátozott helyen, vagy áruk és szolgáltatások korlátozott körében végzett pénzforgalmi szolgáltatásait kiveszi a pénzforgalmi szolgáltatásokra vonatkozó szabályozás hatálya alól, és annak eldöntését, hogy egy szolgáltatás korlátozott-e, az EU szabályozás az összes körülményt részletesen ismerő nemzeti hatóságokra bízza. Ennek megfelelően a PSzÁF megítélése szerint a jelenleg és várhatóan a közeljövőben e szolgáltatással igénybe vehető áruk és szolgáltatások közül néhány – figyelembe véve az áruk és szolgáltatások hazai piacának méreteit – még a korlátozott kategóriába tartozik.
 
A fogyasztók és a piacok védelme érdekében a PSzÁF figyelemmel kíséri a mobilvásárlási szolgáltatás fejlődését annak érdekében, hogy a korlátozott-körűség fennállásának jövőbeni megszűnése esetén a tevékenységet a mobilszolgáltatók a továbbiakban is a jogszabályoknak maradéktalanul eleget téve végezhessék.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez